ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

To Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις μαχών των σημαντικότερων πολέμων του 20ου αιώνα, ιδρύθηκε το 2018 στον Λαγανά Ζακύνθου και στεγάζεται στoν αύλειο χώρο του ξενοδοχείου Galaxy Beach Resort, δίνοντας στον τουρισμό την προοπτική της σύνδεσής του, με την κοινωνική υπευθυνότητα και την ιστορική μνήμη.

Πρόκειται για ένα μεταμοντέρνο μουσείο, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να «ζήσει» και να «νιώσει» τη νεότερη ιστορία, μέσα από πιστές αναπαραστάσεις σκηνών πραγματικού πολεμικού περιβάλλοντος, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Πόλεμο της Κορέας και τον Πόλεμο του Βιετνάμ, που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του.

Μέσα σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον, αποτυπώνονται εντυπωσιακά πολεμικά σκηνικά, όπως η στιγμή της προετοιμασίας, της μάχης και της ανάπαυλας των μαχητών, οι οποίοι φέρουν αυθεντικές στολές της εποχής και διαθέτουν πλήρη ατομικό οπλισμό, καθώς και εξαρτύσεις μάχης.

Όλα τα σκηνικά είναι εμπλουτισμένα με λειτουργικά αυθεντικά οχήματα, εξοπλισμένα πλήρως, τόσο με βαρύ οπλισμό, όσο και με σπάνιες συσκευές- κειμήλια κάθε περιόδου, κάνοντας πιστή καταγραφή και αναπαράσταση πραγματικών γεγονότων, που σημάδεψαν την Ελληνική και την Παγκόσμια Ιστορία.

Το Mουσείο ξεδιπλώνει βιωματικά, σε τρεις διαστάσεις, το ιστορικό αφήγημα της σπουδαίας αυτής περιόδου, ζωντανεύοντας την ιστορία για εκπαιδευτικούς και ευρύτερα μαθησιακούς σκοπούς.

Είναι ένας δυναμικός χώρος ενεργητικής μάθησης, ο οποίος τείνει να καλλιεργήσει τη φιλειρηνική συνείδηση στους επισκέπτες και ειδικά στους νέους ανθρώπους, που επιφορτίζονται με το χρέος να οικοδομήσουν έναν ειρηνικότερο κόσμο .

Παράλληλα όμως, αποδίδεται ένας φόρος τιμής στους πολεμιστές προγόνους μας και μια έκφραση σεβασμού στις θυσίες τους, έτσι ώστε να χαράζουμε την πορεία μας προς το μέλλον, με βάση τα διδάγματα του παρελθόντος.

O ΙΔΡΥΤΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ | τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ο Τάσος Λιάσκος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου 1957, είναι παντρεμένος με την επιχειρηματία – ξενοδόχο και Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χριστίνα Τετράδη και είναι πατέρας 3 παιδιών. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Εργάστηκε ως οικονομολόγος και σύμβουλος ανάπτυξης επιχειρήσεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• 1986: Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Λιοσίων ( Ίλιον)
• 1986 – 1989: Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Λιοσίων – Επικεφαλής Aντιπολίτευσης

• 1989 – 1993: Νομάρχης Σερρών

• 2000 – 2009: Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια

• 2000 – 2004: Διοργανωτής των Ιστορικών Εκθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

• 2001 – 2004: Τομεάρχης Τουρισμού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Νέα Δημοκρατία)

• 2004 – 2006: Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης (Κυβέρνηση Καραμανλή)

• 2004 – 2009: Μέλος των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Μορφωτικών Υποθέσεων και της Διακομματικής Επιτροπής Φιλίας με Κοινοβούλια άλλων χωρών

• 2012 – 2015:  Γενικός Γραμματέας Τουρισμού (Κυβέρνηση Σαμαρά)

Έχει γράψει 4 ιστορικά βιβλία:

«Νομός Σερρών – Πρόσκληση Γνωριμίας» (1993)
«Αγώνες και Άρματα» (2005)
«Τα όπλα του Μακεδονικού Αγώνα» (2008)
«Πολεμώντας από το Καλπάκι εως τη Μέση Ανατολή 1940 – 44» (υπό έκδοση)

Είναι ιδρυτικό μέλος και επίτιμος Πρόεδρος των Σκοπευτικών Ομίλων Ευβοίας, Σερρών και Καβάλας.